Weetjes & feiten over ons automatische wiegsysteem

Waarom het heel goed is om je baby in slaap te wiegen?

Goed nieuws als je eraan twijfelt of het wel goed is om je baby voor de zoveelste keer in slaap te wiegen. Het heen en weer bewegen blijkt namelijk nogal wat voordelen te hebben voor je nachtrust. Een eventueel schuldgevoel is dus niet nodig.

Voldoende rust maakt uw baby blijer...

Wist u dat slaap een zeer belangrijke rol speelt bij het versterken van de lichamelijke gezondheid? Slaap zorgt ervoor dat het lichaam rust en sneller herstelt. Een goede rust bevordert ook de mechanismen van de hersenen, wat betekent dat indrukken beter verwerkt kunnen worden.

Slaap is belangrijker voor de ontwikkeling van het kind...

Wist je dat slaap een belangrijke rol speelt in de mentale en fysieke ontwikkeling van het kind? Een goede nachtrust versterkt het immuunsysteem en de cognitieve functies in de hersenen. Het beïnvloedt het gewicht, helpt het lichaam om bacteriën te bestrijden en vermindert het risico op letsel. Slaap verhoogt ook het concentratievermogen van het kind en versterkt de leeromstandigheden.

Ontwikkeling van de hersenen stimuleren...

Wanneer een baby gewiegd wordt gaan er impulsen naar de kleine hersenen wat de ontwikkeling van hersenen stimuleert. Dit voordeel van wiegen gaat ongeveer door tot het kind 2 jaar is.

Goed voor het geheugen...

Uit onderzoek is gebleken dat wiegen invloed heeft op het geheugen. Daar kwam uit dat een wiegende beweging er namelijk voor zorgt dat een deel van je brein geactiveerd wordt die je nodig hebt om in slaap te komen en goed is voor een werkend geheugen.

Evenwichtsorgaan...

Bij een soortgelijk onderzoek kwamen vergelijkbare resultaten naar voren. Wiegen hielp om sneller in slaap te vallen en beter te slapen. Dit omdat wiegen ons evenwichtsorgaan triggert.

Je bent niet helemaal jezelf als je moe bent...

E-Leon kan u als ouder niet vervangen, maar wel helpen. Iedere kersverse ouder krijgt te maken met een gebrek aan rust. Daarom hebben we E-Leon ontwikkeld om u op te laden, zodat u de beste versie van uzelf kunt zijn en daarom mentaal en emotioneel beschikbaar kunt zijn voor uw baby.

Overig

Slaap is een essentiële levensbehoefte, niet alleen voor baby’s, maar ook voor volwassenen. Zonder slaap kun je niet, net als eten en drinken. Slaap werkt herstellend voor lichaam en geest. Slaap is een biologische noodzaak om in leven te blijven, en het is nodig om optimaal te kunnen functioneren en gelukkig te zijn. Het is ondermeer belangrijk voor het geheugen, het centraal zenuwstelsel en de lichamelijke groei. Wist je dat meer dan een kwart van de ouders elke nacht een uur te weinig slaapt sinds ze kinderen hebben en dus overdag meer vermoeid zijn? Zachtjes schommelen en wiegen doet een baby plezier en brengt het evenwichts- en oriëntatiegevoel op gang. Baby’s vallen vaak beter in slaap wanneer we iets van de baarmoeder ervaring na bootsen. Dit verklaard ook waarom baby’s goed in slaap vallen als ze een “white noise” horen en gewiegd worden.